Τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά.
To foodcourt είναι κλειστό.
Tα εστιατόρια είναι ανοιχτά 11:00 - 01:00.
Το φαρμακείο είναι κλειστό.
Το parking είναι ανοιχτό 08:30 - 02:00.
Eurobank: κλειστή / Εθνική Τράπεζα Ibank Store: κλειστό
Το γραφείο πληροφοριών είναι κλειστό.
Language
!

Τα nο.1 εκπαιδευτικά παιχνίδια του 2022

«Τα παιδιά χρειάζονται τον χρόνο και την ελευθερία να παίξουν. Το παιχνίδι δεν είναι πολυτέλεια. Το παιχνίδι είναι ανάγκη». Αυτό είναι ένα από τα πιο σοφά ρητά για το παιχνίδι, δια στόματος Kay Redfield Jamison, της γνωστής Αμερικανίδας κλινικού ψυχολόγου και συγγραφέα.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε γονείς και εκπαιδευτικοί τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού, τόσο στη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, όσο και στη συναισθηματική. Τα παιδιά παίζοντας ανακαλύπτουν τον κόσμο αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Δοκιμάζουν τα όριά τους, ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους και μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους αλλά και πιθανές αποτυχίες. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

Το παιχνίδι δεν έχει ηλικία και δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Η ποικιλία σε παιχνίδια, άλλωστε, είναι τόσο μεγάλη που πάντα θα υπάρχει και κάτι καινούργιο να ανακαλύψουν, ανάλογα πάντα με το ηλικιακό τους group.

Αν το ερώτημα «τι να του πάρω πάλι;» σας βασανίζει και δεν ξέρετε ποιο παιχνίδι είναι κατάλληλο για την ηλικία του, ούτε ποιο θα το βοηθήσει να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να εξελιχθεί, τότε ο οδηγός αγοράς που δημιουργήσαμε παρέα με το The Mall Athens είναι για εσένα.

Τα ιδανικά παιχνίδια για βρέφη

Για βρέφη από 0 έως 12 μηνών, καλές επιλογές είναι οι κουδουνίστρες, τα κρεμαστά παιχνίδια με έντονα χρώματα και τα επιδαπέδια γυμναστήρια με ήχους, χρώματα και διαφορετικές υφές. Για βρέφη από 1 έως 2 ετών εξαιρετικά παιχνίδια είναι τα παιχνίδια με ενσφηνώματα, οι κρίκοι, οι μπάλες, τα μεγάλα οχήματα, τα μουσικά όργανα, τα παιχνίδια ταιριάσματος και φυσικά τα παζλ.

Τα ιδανικά παιχνίδια για νήπια και παιδιά έως 5 ετών

Αν το παιδί σου είναι από 2 έως 3 ετών, τότε εστίασε σε παιχνίδια ρόλων, παζλ, κούκλες και ζωάκια, παιχνίδια με τουβλάκια, μουσικά όργανα και φυσικά σε ό,τι σχετίζεται με ζωγραφική. Αν πάλι είναι από 4 έως 5 ετών επένδυσε σε επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια κατασκευών τέχνης και χειροτεχνίας, σετ κατασκευών, παιχνίδια για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, φιγούρες δράσης, κούκλες και ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες ή χωρίς.

Τα ιδανικά παιχνίδια για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού είναι τα σετ χειροτεχνίας, τα σετ βασικών επιστημών, τα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, τα σύνθετα παζλ τύπου Tangram, τα παιχνίδια μοντελισμού, τα επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια εκμάθησης γραφής, τα σετ ραπτικής και κηπουρικής, καθώς και το κουκλοθέατρο.

Για μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού εξαιρετικά είναι τα παιχνίδια με πειράματα, τα πιο σύνθετα επιτραπέζια σκέψης τύπου Monopoly ή UNO, η ρομποτική και τα επιστημονικά παιχνίδια.

Τα ιδανικά παιχνίδια για την προεφηβεία και την εφηβεία

Στην προεφηβεία και την εφηβεία τα παιχνίδια θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρους κανόνες και δομές. Σκοπός τους θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών μέσα σε μια υγιή ατμόσφαιρα ανταγωνισμού. Οι συναρμολογήσεις, οι κατασκευές, τα παιχνίδια στους υπολογιστές, οι συλλογές και φυσικά τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ιδανικά για αυτή την ηλικία.

Κλέψε ιδέες από τον παρακάτω οδηγό αγοράς και καλά παιχνίδια!

the mall athens ekpaideutiko paixnidi gewgrafias comfuzio

Εκπαιδευτικό παιχνίδι γεωγραφίας | Comfuzio (ΕΠΙΠΕΔΟ 0)

 

the mall athens 10 ekpaideutika paixnidia comfuzio

10 εκπαιδευτικά παιχνίδια θρανίο-πίνακας | Comfuzio (ΕΠΙΠΕΔΟ 0)

the mall athens ekpaideutiko paixnidi mathainw na diavazw comfuzio

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ‘’Μαθαίνω να διαβάζω με τα ζώα της φάρμας’’ | Comfuzio (ΕΠΙΠΕΔΟ 0)

 the mall athens ekpaideutiko paixnidi skaki me zwa cool club

Σκάκι με ζωάκια | Cool Club (ΕΠΙΠΕΔΟ 1)

the mall athens ekpaideutiko paixnidi skaki me sinarmologoumeno trenaki lego store

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με συναρμολογούμενο τρενάκι | LEGO Store (ΕΠΙΠΕΔΟ 3)

the mall athens ekpaideutiko paixnidi me molivothiki lego store

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με συναρμολογούμενη μολυβοθήκη | LEGO Store (ΕΠΙΠΕΔΟ 3)

 

the mall athens ekpaideutiko paixnidi me sinarmologisi lego store

Εκπαιδευτικό παιχνίδι με συναρμολόγηση πολλών σχεδίων | LEGO Store (ΕΠΙΠΕΔΟ 3)

the mall athens laptop baby shark plaisio

Laptop Baby Shark | Πλαίσιο (ΕΠΙΠΕΔΟ 0)

Copyright © 2023 The Mall Athens. All rights reserved. Το The Mall Athens και τα καταστήματά του δεν ευθύνονται για τυχόν λάθη και αλλαγές.
Registered Office: BNDB