Language

Τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά
Το parking λειτουργεί 08:30 - 02:00.
Το φαρμακείο είναι κλειστό.
Τα ΕΛΤΑ είναι κλειστά.
Eurobank: κλειστή / ibank store: κλειστό
To foodcourt είναι ανοιχτό 09:00 - 01:00.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ART TAKE OVER ΙΙ: Ημέρες Τέχνης στο The Mall Athens

10 Οκτωβρίου 2018

Ένα συναρπαστικό δίκτυο εικαστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Το The Mall Athens διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός για τους λάτρεις της Τέχνης και όχι μόνο. Από τις 4 έως τις 20 Οκτωβρίου 2018, το αγαπημένο εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια, Ίριδα Κρητικού, σχεδιάζει και υλοποιεί και φέτος, το δεκαπενθήμερο αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER II» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν αλλά και να πάρουν μέρος σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, το The Mall Athens θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να περιηγηθούν και να απολαύσουν μια σειρά από ποικίλες εικαστικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 διακεκριμένους και ανερχόμενους νέους δημιουργούς. Το αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER II» που θα επεκταθεί και στα 4 επίπεδα του εμπορικού κέντρου, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Οκτωβρίουστις 19:00. Όλες οι δράσεις του θα είναι προσβάσιμες  κατά τις ώρες λειτουργίας του The Mall Athens, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να περιηγηθούν ανάμεσα σε ολοκληρωμένα αφιερώματα, παρουσιάσεις και εκθέσεις σημαντικών πρωτότυπων έργων, όπως τα γλυπτά της Χριστίνας Σαραντοπούλου καθώς και δεκάδων άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών. Το κοινό θα, μπορέσει επίσης να επισκεφτεί πολλές ακόμη πρωτότυπες εκθέσεις σχεδιασμένες ειδικά για το Art Take Over II σε συνεργασία με Μουσεία και Ιδρύματα, όπως την έκθεση «Η Γκαρνταρόμπα μιας Κυρίας, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού», τις εκθέσεις «Τα Εργαλεία ενός Ράφτη / Τα Εργαλεία ενός Παπουτσή» από τη μοναδική στο είδος της ιδιωτική συλλογή εργαλείων του Άγγελου Κωνσταντακάτου, ή την έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με τίτλο «Στο Δάσος της Τέχνης».

Το σύγχρονο εικαστικό πρόγραμμα του «ART TAKE OVER II» περιλαμβάνει ακόμη εκθέσεις ζωγραφικής και digital art, γλυπτικής και εικαστικού κοσμήματος, ενώ παράλληλα διοργανώνεται ο διαγωνισμός ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας με τίτλο «Σκάλες της Αθήνας»,, σε συνεργασία με τη δυναμική ψηφιακή κοινότητα ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και τον ιδρυτή της ομάδας, δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο.
Επιπλέον, συγκεντρώνοντας σημαντικούς και νεότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής, σχεδιάστηκε η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ / PERIPATOS». Παράλληλα, η  ομαδική έκθεση εικαστικού κοσμήματος με τίτλο “Το Περιδέραιο των Ευχών / Wish Necklace” συγκεντρώνει τα έργα 14 σημαντικών σχεδιαστών, όπου  μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Με αφορμή την έκθεση τέσσερα συνεργαζόμενα καταστήματα, η Άννα Μαρία Μαζαράκη, η Li LΑ LΟ, η Oxette και η Swarovsky εμπνεύσμενα από την έκθεση, δημιούργησαν ένα limited edition περιδέραιο το όποιο θα είναι επίσης στη διάθεση του κοινού.

Ακόμη, στο πλαίσιο της δράσης του «ART TAKE OVER ΙΙ», θα πραγματοποιηθεί και η εικαστική δράση “The Mall Athens”, κατά τη διάρκεια της οποίας φοιτητές και απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) σε συντονισμό του Καθηγητή της ΑΣΚΤ Άγγελου Αντωνόπουλου, θα μετατρέψουν το 1ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων στις 20/10.

Τέλος, καθημερινά απογευματινά και ολοήμερα σαββατιάτικα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με ελεύθερη συμμετοχή, ολοκληρώνουν τη δράση.

Το αγαπημένο εμπορικό κέντρο, ενισχύοντας και επεκτείνοντας δυναμικά τον εικαστικό θεσμό Art Take Over, που με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε την περασμένη χρονιά, για ακόμα μια φορά εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες και να εκφραστούν μέσα από εργαστήρια τέχνης και άλλα εικαστικά δρώμενα.
Το The Mall Athens, ο No1 προορισμός για μόδα, ομορφιά, αγορές και διασκέδαση, καλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στον κόσμο της τέχνης μέσα από τις πολυάριθμες εικαστικές δράσεις όπου μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Art - Fun – Food – Fashion, all in The Mall

newsletter popup

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
ΠΡΩΤΟΙ

για όλες τις προσφορές του The Mall Athens

Στην περίπτωση αυτή τα προσωπικά σας δεδομένα θα προωθηθούν σε τρίτους συνεργάτες/παρόχους με βάση τους όρους του παρόντος. Διάβασα την πολιτική προσωπικών δεδομένων και συμφωνώ.